torsdag 16 december 2010

ljuslyktor





Innan lillan kom till jorden, var jag på smultrongården och fick veta att det fanns en beställning som väntade på mig. Givetvis blev jag väldigt glad, en bra uppmuntran till en i väntans tider. Jag fick lite att pyssla med och gjorde klart några kuddöverdrag, eller om man så vill örngott.

Sen kom lillan innan jag hade hunnit leverera, så förra veckan när jag kom mig för att åka ut igen kom jag på att jag skulle ta med mig några ljuslyktor också. Men de gick inte igenom kontrollen, fick helt enkelt inte vara med bland allt det andra. Då stod jag där med väldigt många ljuslyktor. Lite snopet kändes det allt.

Men allt ordnade sig så bra, för en kär (återfunnen) vän gillar dem skarpt. Tro det eller ej, men hon har köpt NIO stycken. Och värvat en till köpare, men då var lyktorna istället slut.

Summa summarum är jag nöjd i alla fall.

måndag 6 december 2010

fågelmat





Det har ju verkligen varit rysligt kallt ett tag. De som känner mig väl vet att jag egentligen inte är någon djurvän av större slag, men givetvis vill jag att alla ska må bra. Särskilt när det kan vara så vackert att mata de små fåglarna. Detta är ett tips från en tidning med julpysselsidéer (101 närmare bestämt)

Kanske blev det för kallt, eller för mycket snö, för de stackars småfåglarna har suttit på maten, men inte fått i sig något. I eftermiddag har jag putsat bort lite snö, så nu hoppas vi att fåglarna ska få bli mätta hemma hos oss.