måndag 15 december 2008

Nattlampor





När man har en baby som är vaken på natten. I flera timmar i streck. Då händer det konstiga saker med en, man provar många väldigt konstiga idéer och infall man får. Vissa mer genomtänkta än andra. För oss blev det så att vi tillslut lämnade honom ensam kvar i sovrummet och vi själva gick till arbetsrummet/pysselrummet/genomgångsrummet (kärt rum har många namn) Där satt vi, min man och jag, på varsin stol och lyssnade på skriket som tystnade och blev lugna andetag. (Givetvis gick vi in till honom och hjälpte honom med det vi kunde, men han somnar bäst själv) Den där stunden mitt i natten, den blev pysseltid. Och här syns resultatet, lampor i scrapbookingpapper.

fredag 12 december 2008

sött litet lejon




Axels mamma sa inte bara att fiskarna är söta, även lejonet, just att de är så små. Axels mobil är stickad med stickorna 2,5. De andra grejerna är stickade med storlek 3. Jag slutade med 2,5 för att det var lite för pilligt, men när man får sådan uppmuntran gör man det gärna. Det här vagnshänget såldes på julmarknaden, en nyfödd liten kille skulle få det. Han är nummer 6 i sin syskonskara. Nog blir man imponerad av sådana föräldrar?!

onsdag 10 december 2008

Julmarknad i Kolja, tredje





Till julmarknaden stickade jag också två hästar. Det blev två för jag började med kroppen, och sedan stickade jag halsen och huvudet, men den fölungen såg inte klok ut, så det fick bli två. Storebror och lillebror häst. Faktiskt i 100% ekologisk bomull. Roligt, tycker jag som gillar att tänka på det där. Som stoppning har jag tagit ett gammalt trasigt gosedjur och återanvänt till hästbrorsorna. Så det är väl också lite ekologiskt tänkt, eller vad tycker ni?

Det fanns mycket annat än mina grejer där på marknaden som skapade julstämning, som ni till exempel kan se på de två översta bilderna.

tisdag 9 december 2008

Julmarknad i Kolja, andra


Förutom sytt så blev det givetvis en hel del stickat. Efter den stackars ubåtsfisken gjorde jag den här fisken som fick ett lite mer städat utseende, eller hur man nu ska uttrycka det. Jag blev inspirerad och gjorde en syrra till honom. Ironiskt nog är det ingen som har kommenterat att de är fina, men den rödrandiga ubåtsfisken har jag fått många positiva kommentarer om:)

Julmarknad i Kolja, första






Jordens mysigaste julmarknad har gått av stapeln, i Kolja, i lördags. Jag har sytt och sytt. Hjärtan och stjärnor. Här kan man se hur de blev och hur de tog sig ut där i Kolja.
Posted by Picasa