torsdag 29 januari 2009

gamla mossiga ugglor


Mitt i allt stök och bök med att flytta saker hit och dit i källaren, för att komma åt att renovera, hittade jag min gamla slöjdpåse från mellanstadiet. Där hittade jag dessa små ugglor, och jag minns plötsligt att passionen för att sticka små djur sträcker sig mycket längre tillbaka än vad jag hittills trott.

måndag 19 januari 2009

mormorstofflor






När min mormor dog, (slutet av sommaren 1995) ärvde jag bland annat ett par väldig grällt oranga hemstickade tofflor. Jag har alltid gillat dem och använt dem mycket i hemmets hemliga vrå, de är ju så väldigt oranga, tål liksom inte dagsljus. Men modellen är verklilgen fin.

För några vintrar sedan köpte jag brun och rosa stickade mössa och vantar. Kvaliteten var inte toppen och mössan började maska upp sig själv uppifrån. Vantarna använde jag lite mer, men de har legat i lådan och tagit plats ett tag, några år, ja ni vet hur det är med överfulla lådor.

De här två omständigheterna har nu gått samman, jag stickade ett par nya mormorstofflor av den gamla upprepade mössan. Tyvärr räckte garnet bara till en toffla, så den andra har en lite mer använd look, av en upprepad vante. Egentligen inte så stor skillnad. Kommentera gärna, ska jag göra fler? Skulle ni vilja tassa runt i mormorstofflor allihop? (2009 års födelsedagspresenter?)

måndag 12 januari 2009

visset här hemma





Jag är sjuk. Det är stökigt. Vinden viner runt knutarna. Tulpanerna har vissnat. Men jag måste säga att vissna tulpaner är bland det vackraste jag vet.

lördag 10 januari 2009

Det här är inte någon kakblogg




Min blogg är som jag skrev igår ingen inredningsblogg, heller ingen kakblogg, men i juletid. Mycket av pysseltid och pysselenergi blir sånt här mysigt då. I alla fall för mig.

fredag 9 januari 2009

Jul hemma hos oss





Det här var inte tänkt att vara någon inredningsblogg. Det är bara det att kring jul är det väldigt mycket pyssel som handlar om inredning. (Och utomhus kallas det utredning?) Jag saknar att blogga, så nu bloggar jag lite in och utredning som hör julen till hemma hos oss.