tisdag 24 november 2009

Stockholmare




Tänk så fel man kan ha.
Jag trodde minsann att dessa små godingar skulle följa med till Kolja och kanske digga lantislivet, men nixen pixen. De drog till storstan, och ja, jag hoppas verkligen de kommer trivas.


torsdag 19 november 2009

Kuddfodral






Faktum är att dessa typiska inredningsdetaljer är det mest konstnärliga jag gjort på länge, i den bemärkelsen att det är bearbetade tankar. Reaktioner på min högst personliga livssituation. Ord av förtröstan, gamla invanda psalmtexter tryckt på gamla ärvda lakan. Det är inte bara gamla psalmer, det är också sånger som flitigt används som vaggvisor här hemma i Källeriet.

På det sätt jag beskrivit dem nu är de högst privata, men de är ju snygga också, tycker jag då, så förhoppningsvis kommer det finnas några stycken till försäljning på julmarknaden också. På tal om den så noterade jag att det inte var så lätt att läsa vägbeskrivningen på bilden så :

Hitta hit: På Gamla Arbogavägen, mellan Rinkaby och Glanshammar, ta av mot Kolja. Kör under E20. Första gården på vänster sida. Info: 073-402 12 85.

onsdag 18 november 2009

VÄLKOMNA


Mina kära vänner och alla andra, kom. Jag vill verkligen bjuda er på den julupplevelsen.
Det kommer bli supermysigt, jag lovar!

tisdag 17 november 2009

opera och prinsessa




prinsessa och opera
opera och prinsessa
prinsessa på opera
operaprinsessa, det heter kanske primadonna...
Äsch fånig ordlek. Här är de i alla fall, grönt och rosa. Jag älskar de färgerna tillsammans.

Ja, de går att köpa, och beställa, eller komma till Kolja, 5e december.

tisdag 10 november 2009

virkade små djur




Tänk så lyxigt för mig, det bara trillar in en beställning från en kompis kompis. Jag blev så glad och min man han tyckte nog denna var den finaste någonsin. Det var ju roligt.

Så nu Oskars mammas jobbarkompis bäbis, nu är det klart. Varsågod och njut.

torsdag 5 november 2009

virkat fika





Jag vill gärna visa upp min förvaring med virkade grejer. Jag tycker själv den är härligt färgglad. Men det är klart jag har ju någon slags relation till alla de där grejerna.

Sen är det ju det där med virkade prinsesstårtor. Just nu syns de överallt tycker jag, och många gör dem, och det är ju inte svårt att förstå. Vi är många som tycker de är söta. Muffinsarna däremot har jag inte sett någonstans. Helt ohc hållet mitt eget "recept". Kanske är de inte så platta på undersidan som man helst önskar sig så att de kan stå snyggt och rakt, men vad gör väl det egentligen?

söndag 1 november 2009

Fler 60-talsaskar




Provade några nya former på såna här snygga askar. Den helvita blev bullig och go, men den här andra... vad ska man ha den till? Synd att det känns så för det är den form på konserv som vi helt klart konsumerar mest av. Maken och jag studerade asken och konstaterade att nu ska vi börja äta mer majskolvar på burk, det är nog en bättre storlek.